• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

“Μπούλινγκ” στον Κικίλια για το “ευχαριστώ” στον Πολάκη

 “Μπούλινγκ” στον Κικίλια για το “ευχαριστώ” στον Πολάκη

Ως γνωστόν, ο Παύλος Πολάκης προσφέρθηκε να βοηθήσει ως γιατρός-εντατικολόγος στην μεγάλη προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών συνεπειών του κοροναϊού. Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε, μέσω twitter, να του ανταποδώσει με ένα ευγενικό “ευχαριστώ”.

Απλά ανθρώπινα πράγματα σε μια κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω του ζόφου που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Οι παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν, άλλωστε, πως από την πρώτη στιγμή ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τους προκατόχους του Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Συναντήθηκαν δύο φορείς και συνομίλησαν τηλεφωνικά πολλές περισσότερες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η απόλυτη συναίνεση που εκδηλώθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το υγειονομικό σκέλος της κρίσης (ως προς τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης η κριτική της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι αυστηρή), η συνεργασία με κατάθεση προτάσεων και η ταύτιση με την κυβέρνηση ως προς τα μηνύματα προτροπής προς τους πολίτες.

Η γενική εικόνα είναι πως ο Βασίλης Κικίλιας έχει διαχειριστεί ικανοποιητικά τα θέματα που τον αφορούν και κατόρθωσε να κινητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα. Αξιοποιώντας, μάλιστα, έναν εξαιρετικό επιστημονα, τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της κρίσης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί που δεν “χώνεψαν” το “ευχαριστώ” του Κικίλια στον Πολάκη. Αφενός, δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που είχαν πρωταγωνιστήσει κατά το παρελθόν στην “Πολακιάδα”, αφετέρου, όμως, και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και σύμβουλοι του πρωθυπουργού που κατηγορούν τον υπουργό Υγείας γι’ αυτή την δημόσια εκδήλωση αβροφροσύνης και πολιτικού πολιτισμού.

Κάποια ΜΜΕ, μάλιστα, επιτίθενται στον υπουργό Υγείας και μεταφέρουν την εικόνα πως έχει δυσφορήσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γι’ αυτή την κίνηση. Πρόκειται για πραγματικό “μπούλινγκ” στον Βασίλη Κικίλια, με απειλές, μάλιστα, ότι “θα το βρει μπροστά του” αυτό που έκανε.

Κοροναϊός από τη μια, τοξικότητα, δηλητήριο και μένος από την άλλη…