• 24 Οκτωβρίου, 2021

Μπογδάνος (και) κατά Δεναξά – Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε δημοσιογράφους

 Μπογδάνος (και) κατά Δεναξά – Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Όλα ξεκίνησαν με την επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίου Μπογδάνου κατά της δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού 9,84, Ελευθερίας Κουμάντου, για το ρεπορτάζ της για την αντιπροσφυγική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε τόσο ο ίδιος όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά το κύμα συμπαράστασης προς την Ελευθερία Κουμάντου ο βουλευτής της ΝΔ, είδε απειλή σε ανάρτηση ενός μέλους του Ρουβίκωνα, στο οποίο έκανε μήνυση και ζήτησε τη σύλληψή, κάτι που έγινε τελικά.

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Νίκου Μπογιόπουλου, απευθυνόμενος στον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ήρθε και η δική σου ώρα ώρα».

Τελευταίο «θύμα» του Κώστα Μπογδάνου υπήρξε η δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, η οποία ζει κι εργάζεται μόνιμα στο Παρίσι, όταν η ίδια έκανε ανάρτηση σε συμπαράσταση στους συναδέλφους της.

«Η επίθεση στον Νίκο Μπογιόπουλο και την Ελευθερία Κουμάντου, είναι άλλη μια φασιστική επίθεση φίμωσης των δημοσιογράφων και προσπάθεια κατάργησης της δημοσιογραφίας, που τα τελευταία χρόνια εκτός από την κρίση, πλήττεται από τυχοδιώκτες που αυτοπροσδιορίζονται και δημοσιογράφοι» έγραψε η Μαρία Δεναξά, με τον βουλευτή της ΝΔ να σπεύδει .Στη συνέχεια απαντώντας σε άλλη χρήστρια να εκτοξεύει έμμεσες απειλές εναντίον της δημοσιογράφου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα  απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας καιοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα τόσο στον Κώστα Μπογδάνο όσο και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που του παρείχε πλήρη κάλυψη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει σκωπτικά ότι «η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αφού πρώτα διαδήλωσε χέρι-χέρι με φασίστες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο αλλεπάλληλων επιθέσεων και απειλών σε δημοσιογράφους, επειδή τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η πλήρης κάλυψη του κ. Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ενδεικτική του φιλελευθερισμού της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική. Το απέδειξε εξάλλου και με την λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη.»