• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Μπεκατώρου: Βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα (vid)

 Μπεκατώρου: Βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα (vid)

Σοβαρές καταγγελίες από τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αποκάλυψε ότι έχει υποστεί παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού o οποίος παραμένει σε θέση ισχύος!

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι του περιοδικού “Marie Claire” κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε περιστατικό, που όπως είπε έγινε πριν 22 χρόνια. 

«Δυστυχώς εγώ βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία 21 ετών. Είπα “όχι”, αλλά ο άλλος δεν το σεβάστηκε και από πλευράς μου δεν έγινε ένα ξέσπασμα ώστε να μπορέσω να κάνω τη δική μου επανάσταση στη δεδομένη χρονική στιγμή. Τώρα, χρόνια μετά, έχοντας δύο παιδιά και σκεπτόμενη ότι κάποια άλλα θα βρεθούν στη θέση μου, παίρνω το θάρρος να μιλήσω γι’ αυτό. Ο τρόπος που με πλησίασε δεν με έβαλε σε υποψία ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεταξύ μας. Δεν είχα άμυνες. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν φοβόμουν να μείνω μόνη μαζί του. Όταν κάποια πράγματα ξεπέρασαν το όριο που θεωρούσα εγώ επιτρεπτό και του ζήτησα να σταματήσει, εκείνος με έκανε ουσιαστικά να αμφιβάλλω γι’ αυτό που ζω λέγοντάς μου “δεν είναι τίποτα, δεν σημαίνει κάτι”», ανέφερε. 

Πάντως απέφυγε να κατονομάσει τον παράγοντα, ωστόσο παρουσίασε το προφίλ του: «Είχε θέση ισχύος και εξακολουθεί να έχει, με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι παρών σε αποστολές. Είχε υποστηρικτική συμπεριφορά, στην πραγματικότητα όμως η υποστήριξη έκρυβε σκοπιμότητα. Το σκέφτομαι τώρα και πραγματικά αηδιάζω, με την έννοια ότι δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας άνθρωπος που αντιπροσώπευε για μένα μία πατρική φιγούρα, λόγω ηλικίας και θέσης, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είχε καμία μεταμέλεια και αξιοπρέπεια».