• 26 Ιανουαρίου, 2022

Μπακογιάννης για Ομόνοια: Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια

 Μπακογιάννης για Ομόνοια: Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια

«Σύμβολο αισιοδοξίας» χαρακτήρισε τη νέα πλατεία Ομονοίας τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Απαντώντας στην κριτική για συνωστισμό ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κοροναϊού»

«Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι» πρόσθεσε..

Επιπλέον, όπως είπε, «εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις».

«Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον»..

Την ίδια ώρα όμως, «αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος»

Με ένα βίντεο στο Facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τι ακριβώς έγινε χτες το βράδυ στην Ομόνοια. Όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος» λέει ο κ. Μπακογιάννης. Όπως εξηγεί, δεν προέβλεψαν πως όταν ανοίγει η πλατεία στην Ομόνοια, από όπου περνά πολύς κόσμος, αυθόρμητα πολλοί άνθρωποι θα μαζευτούν στο σημείο.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Οι εικόνες από τον συγχρωτισμό που δημιουργήθηκε στην Ομόνοια μεταδόθηκαν μέσω των social media και προκάλεσαν το αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Φαίνεται τελικά ότι ο κορονοϊος κολλάει στην Αγ Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία”, έλεγαν χθες πηγές της Κουμουνδούρου.