• 16 Οκτωβρίου, 2021

Μπάιντεν: Τα σενάρια για την υγεία του και η διάψευση του Λευκού Οίκου (vids)

 Μπάιντεν: Τα σενάρια για την υγεία του και η διάψευση του Λευκού Οίκου (vids)

Ο επίμονος βήχας του Τζο Μπάιντεν έχει πυροδοτήσει σενάρια για την κατάσταση της υγείας του.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τζο Μπάιντεν έκανε αρκετές φορές παύση για να καθαρίσει το λαιμό του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία.

«Πολλοί από εμάς ήμασταν στο Λευκό Οίκο και παρακολουθούσαμε τον πρόεδρο. Σε πολλές περιπτώσεις είχε επαναλαμβανόμενο βήχα. Ποια είναι η κατάσταση με αυτόν τον βήχα και θα πρέπει να μας ανησυχεί; » ρώτησε η Kelly O’Donnell του NBC News.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για την υπόθεση Μπογδάνου-Έρευνα για τη δημοσιοποίηση της λίστα των νηπίων

«Δεν προκαλεί ανησυχία», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. «Υπάρχει γιατρός που ταξιδεύει μαζί του και προφανώς ελέγχει τα πάντα, και σίγουρα αυτό συνεχίζει να συμβαίνει, όπως και στην αρχή της προεδρίας του», πρόσθεσε.

«Υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί βήχει τόσο συχνά σε τέτοιες καταστάσεις; Είμαι σίγουρη ότι το είδατε και εσείς» επέμεινε η δημοσιογράφος.

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ανησυχίας. Νομίζω ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουμε το λαιμό μας, όπως όταν έχουμε ελαφρύ συνάχι, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόεδροι, αιρετοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι. Δεν είναι σίγουρα κάτι που προκαλεί ιατρική ανησυχία» πρόσθεσε.

Αργότερα ρωτήθηκε πότε θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Μπάιντεν. «Ξέρω ότι αυτή είναι μια εύλογη ερώτηση. Δεν έχω ενημέρωση. Θα υποβληθεί όμως σύντομα. Και όταν το κάνει, θα βεβαιωθούμε ότι όλοι θα το μάθετε», είπε.

Ο 78χρονος Μπάιντεν σταματά συχνά κατά τη διάρκεια ομιλιών ή δημόσιων παρεμβάσεων για να καθαρίσει το λαιμό του. Το…φαινόμενο έχει γίνει τόσο συνηθισμένο που το hashtag #Bidencough έχει γίνει δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.