• 20 Απριλίου, 2021

“Μουρμούρα” για την γκάφα (;) Ζαγοράκη-Κυμπουρόπουλου: Ψήφισαν κατά των ΛΟΑΤΚΙ και των αμβλώσεων- Ανασκευές μετά από τηλεφώνημα από το Μαξίμου

 “Μουρμούρα” για την γκάφα (;) Ζαγοράκη-Κυμπουρόπουλου: Ψήφισαν κατά των ΛΟΑΤΚΙ και των αμβλώσεων- Ανασκευές μετά από τηλεφώνημα από το Μαξίμου

Διπλή γκάφα ή όσμωση με την ευρωπαϊκή άκρα δεξιά; Το γεγονός ότι σχεδόν τααυτόχρονα δυο ευρωβουλευτές της Ν.Δ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συντάσσονται με την ακραία (far right) πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου, ακόμα και με τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ.Λαγό, προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις ακόμα και στους κόλπους της Ν.Δ.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά του δικαιώματος της άμβλωσης, την ώρα που κάποιες ακραίες κυβερνήσεις της ανατολικής Ευρώπης έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με μεγάλες ομάδες πολιτών και εισπράττουν καταιγιστικές εκθέσεις εναντίον τους για καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων. Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης καταψήφισε την πρόταση να κηρυχθεί η ΕΕ “ελεύθερη ζώνη” για τους ΛΟΑΤΚΙ, συντασσόμενος με τον ευρωβουλευτή της Χ.Α, μετά, ωστόσο, δήλωσε πως αντελήφθη το λάθος του και πως αυτό συνέβη εκ παραδρομής.

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Η μάχη του σταυρού με Κυμπουρόπουλο και  Γεωργούλη - Εκλογές | News 24/7
Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ Ζαγοράκη έναντι Αμυρά για την έδρα στην Ευρωβουλή -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν να δέχεται τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου να ανασκευάσει επειδή κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονη αντιπαράθεση, κάτι που δεν επιθυμούσε κανείς δεδομένου ότι κατέρχεται στις εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ και μάλιστα με “χρίσμα” που του έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ζαγοράκης:

Ανασκεύασε ο Ζαγοράκης

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης διευκρινίζει ότι κατόπιν διορθωτικής ψήφου υπερψήφισε το κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού αρχικά το είχε καταψηφίσει εκ παραδρομής.
“Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το.

Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!”, έγραψε.