• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Μόρια: Νέες σκληρές εικόνες με πρόσφυγες να βρίσκουν κατάλυμα σε νεκροταφείο (vid)

 Μόρια: Νέες σκληρές εικόνες με πρόσφυγες να βρίσκουν κατάλυμα σε νεκροταφείο (vid)

Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου από το δράμα που ζουν οι πρόσφυγες στην Μόρια καθώς δεν έχουν πλέον μέρος να φιλοξενηθούν.

Οι περισσότεροι απ΄αυτούς έβγαλαν τη νύχτα στο δρόμο κάτι το οποίο φαίνεται και από τις εικόνες που μετέφερε από την Λέσβο το πρωί το Mega.

Έχοντας τα μπάγκαζια τους δίπλα, δεκάδες άνθρωποι και μικρά παιδιά κοιμήθηκαν πάνω στο δρόμο από εκεί ακριβώς απ΄όπου περνούσαν τα αυτοκίνητα με την ασφάλεια τους να μπαίνει για τα καλά σε κίνδυνο.

Αντίθετα μια άλλη ομάδα κοιμόταν ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ έχουν στήσει κλούβες στο δρόμο, που οδηγεί από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αποτρέψουν τους μετανάστες να πλησιάσουν σε αυτή οι χιλιάδες μετανάστες, που έμειναν άστεγοι το βράδυ της Τετάρτης (9/9) εξαιτίας της νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως έχει στηθεί επιχείρηση με λεωφορεία που φτάνουν από το ΚΥΤ προς τον δρόμο που βρίσκονται οι μετανάστες , προκειμένου να τους μεταφέρουν αρχικά στο Σίγρι απ΄όπου στην συνέχεια θα δέσει το πρώτο πλοίο, το οποίο θα φτάσει για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί σε διάφορα σημεία του δύο αρματαγωγά. 

Παράλληλα, οι κάτοικοι του νησιού βγήκαν κι αυτοί στους δρόμους, αλλά για να εμποδίσουν την κατασκευή μιας νέας…Μόριας.