• 1 Αυγούστου, 2021

Ζάεφ: “Δεν είναι λόγος να αναβληθούν τα μνημόνια για το λάθος tweet”- Τι εξηγήσεις έδωσε (vid)

 Ζάεφ: “Δεν είναι λόγος να αναβληθούν τα μνημόνια για το λάθος tweet”- Τι εξηγήσεις έδωσε (vid)

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας απάντησε για το tweet περί ομάδας της Μακεδονίας στο Euro στο πλαίσιο δηλώσεών του στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων με θέμα «Μία νέα εποχή: Θέτοντας τα θεμέλια για σταθερότητα και ευημερία στη Βόρεια Μακεδονία» και στην ουσία προσπάθησε να το… μαζέψει.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε παίκτες Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπεται στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Για το tweet σχετικά με την παρουσία μας στο EURO, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Σέρβοι παίκτες, Βόσνιοι παίκτες. Είναι Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1407011810977398784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1407011810977398784%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Fkosmos%2F98512%2Fmazeyei-o-zaef-to-tweet-gia-tin-omada-tis-makedonias

«Δεν είναι λόγο να αναβληθούν τα μνημόνια κατανόησης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουμε δύο χρόνια αυτά τα μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα, αλλά το περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες. Είναι ζήτημα οικονομικής συνεργασίας, είναι ζήτημα εναέριας κάλυψης από την ελληνική πολεμική αεροπορία και ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, κάτι το οποίο επιθυμεί η Ελλάδα και το έχει δείξει πρακτικά», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Η δήλωση στο 41:30” του βίντεο: