• 24 Ιανουαρίου, 2022

“Μην ελπίζετε στα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι λίγα για λίγους”

 “Μην ελπίζετε στα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι λίγα για λίγους”

Δραματική ήταν και η χθεσινή εφημερία στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο πνευμονολόγος και συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, η εφημερία ολοκληρώθηκε με σχεδόν 120 ασθενείς που έφτασαν στα επείγοντα, ενώ έγιναν 58 εισαγωγές περιστατικών με κορωνοϊό. Στις απλές μονάδες αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 120 ασθενείς, ενώ οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα στο 100% με 36 ασθενείς σε αυτές και έναν διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ.

Κατήγγειλε on air τον Παπαδημητρίου και αποχώρησε από το στούντιο – Χαμός στον ΣΚΑΪ (vid)

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο κ. Χλωρός ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν “φρούδες” ελπίδες ότι θα λύσουν το πρόβλημα. “Είναι λίγα, είναι για λίγους, για αυτούς που είναι πολύ σοβαρά. Δεν μπορεί να τα δώσεις σε όλον τον κόσμο, άρα μην ελπίζετε στα μονοκλωνικά αντισώματα. Ούτε υπάρχει φάρμακο για τον ιό και αυτά τα φάρμακα που έχουν κατασκευάσει οι εταιρίες, πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν στην πράξη. Όταν πεθάνει ο πρώτος άνθρωπος από φάρμακο, τότε θα έχουμε αυτό που γίνεται τώρα με τις φήμες για τα εμβόλια”, εξήγησε.

Απατώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χλωρός ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλη η δυσκολία για τους γιατρούς να έχουν διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αλλά και επικίνδυνο για τους ασθενείς.