• 27 Οκτωβρίου, 2021

Μετά τη θύελλα διορθώνουν με τα Μέσα Μεταφοράς – Αυξάνονται τα δρομολόγια

 Μετά τη θύελλα διορθώνουν με τα Μέσα Μεταφοράς – Αυξάνονται τα δρομολόγια

Σφοδρές αντιδράσεις στους πολίτες έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μεταφοράς, καθώς και ενώ έχει μειωθεί η πληρότητα στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κοροναϊού αφενός τα δρομολόγια είχαν μειωθεί (λόγω θέρους) αφετέρου εξαγγέλθηκαν αυστηρότεροι έλεγχοι με πρόστιμο μάλιστα 150 ευρώ.

Οι εικόνες στα μέσα μεταφοράς ήταν απελπιστική καθώς λόγω της μείωσης των δρομολογίων υπήρχε συνωστισμός και επομένως έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού.

Έτσι μετά από τη θύελλα και τις έντονες αντιδράσεις το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση ότι ήδη ξεκίνησε ανάκληση των αδειών του προσωπικού, ενώ οι αρμόδιοι φορείς, θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες των ΜΜΜ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  • Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.
  • Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».