• 29 Οκτωβρίου, 2020

Mεσσηνία: Δρακόντεια μέτρα για την απολογία του 63χρονου που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά – Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι

 Mεσσηνία: Δρακόντεια μέτρα για την απολογία του 63χρονου που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά – Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν μαζί με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονο στην Πιπερίτσα με σκοπό να το κλέψουν.

Αναβρασμός στη Μεσσηνία: 64χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 18χρονο – Σε πολιορκία Αστυνομικό Τμήμα (vid)

Οι δύο ανήλικοι, όπως δήλωσε στο messinialive.gr ο δικηγόρος τους Δημήτρης Τσιφιλιτάκος,  υποστήριξαν ότι μόλις είδαν ότι ο 63χρονος τους αντιλήφθηκε, το έβαλαν στα πόδια πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού σε παρακείμενη χαμηλότερη στέγη και από εκεί στον κήπο και διέφυγαν.

Ο 18χρονος έμεινε πίσω, αφού πρώτα έσπρωξε τον 63χρονο προκειμένου να κρατήσει κάποια κοσμήματα μικρής αξίας που είχε βρει, και αμέσως πήδηξε και αυτός από το μπαλκόνι στη διπλανή σκεπή και από εκεί στην αυλή,  όπου και τον βρήκαν δύο σφαίρες από το όπλο του 63χρονου, ο οποίος είχε βγει στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε.

Έτσι, αν και το περιστατικό ξεκίνησε μέσα από το σπίτι και συγκεκριμένα από την κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της διώροφης οικίας,  ο θανάσιμος τραυματισμός  του 18χρονου έγινε εκτός σπιτιού, στην αυλή, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Όπως αναφέρει το messinialive.gr oι δυο ανήλικοι μετά το συμβάν είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομικοί Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν, και οι κατηγορίες που  τους βαρύνουν αφορούν “διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή”.

Τους ανήλικους πλέον, λόγω ηλικίας (16 και 17 ετών), αναλαμβάνει η Υπηρεσία Ανηλίκων Καλαμάτας.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί και ο 63χρονος, μετά και την 48ωρη προθεσμία που έλαβε.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας αναμένεται  να είναι δρακόντεια λόγω των επεισοδίων που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και του αναβρασμού που υπάρχει στην τοπική κοινωνία των Ρομά για τον θάνατο του 18χρονου.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα υπήρχε έξω από τα Δικαστήρια ισχυρή αστυνομική δύναμη.