• 28 Ιουλίου, 2021

Με προβλήματα άρχισε το ψηφιακό πιστοποιητικό

 Με προβλήματα άρχισε το ψηφιακό πιστοποιητικό

Η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία έχει βασιστεί στα πολυαναμενόμενα ψηφιακά διαβατήρια αλλά το σύστημα έχει περιορισμούς και τα ταξίδια φαίνεται ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν δυσκολίες από ένα συνονθύλευμα εθνικών περιορισμών.

Αν και τα κράτη μέλη ετοιμάζονται να αρχίσουν να εκδίδουν τα «ψηφιακά πιστοποιητικά Covid» που υποτίθεται ότι θα διευκολύνουν τα ταξίδια εντός της ΕΕ και θα δώσουν ώθηση στον τουριστικό τομέα οι δυσλειτουργίες έκαναν την εμφάνισή τους φανερώνοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Κύπρος: Ορκίζονται τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γερμανία που επέβαλε νέους περιορισμούς σε όσους φθάνουν από την Πορτογαλία λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» εκεί.

Το Βερολίνο δήλωσε ότι το έπραξε στο πλαίσιο της διαδικασίας «φρένου έκτακτης ανάγκης». Η Κομισιόν δυσανασχέτησε γιατί υποστηρίζει ότι οι χώρες θα πρέπει να βασίζονται σε μέτρα ελέγχου και καραντίνας και όχι σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, και ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι το μέτρο της Γερμανίας «δεν φαίνεται να συνάδει πλήρως» με την ταξιδιωτική καθοδήγηση του μπλοκ.

Στο μεταξύ, το Βέλγιο φέρεται επίσης να εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ταξίδια από την Πορτογαλία σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης.

Επιπλέον το σύστημα, μέχρι στιγμής, δεν βοηθάει σχεδόν καθόλου όσους βρίσκονται εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Εν ολίγοις, οι ταξιδιώτες καλούνται να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια πριν ξεκινήσουν για τις πολυπόθητες διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.

Ο μηχανισμός για την έκδοση πιστοποιητικών δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικός στη Σλοβακία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Μάλτα και τη Σουηδία. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δρομολόγησαν τα πιστοποιητικά νωρίς και, σύμφωνα με την Επιτροπή, έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 200 εκατομμύρια πάσο.

Πηγή: efsyn.gr