• 18 Οκτωβρίου, 2021

Με lockdown θα πάει ο Ιανουάριος και… βλέπουμε – Ούτε λόγος για επιστροφή στα σχολεία μετά τις γιορτές

 Με lockdown θα πάει ο Ιανουάριος και… βλέπουμε – Ούτε λόγος για επιστροφή στα σχολεία μετά τις γιορτές

Οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής διαχείρισης του κοροναϊού συνηγορούν στη διατήρηση της γενικής καραντίνας και μετά τις γιορτές θεωρώντας ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξηθούν και πάλι λόγω των επαφών Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Οι ειδικοί της επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνεδρίαση για το θέμα των σχολείων λίγο πριν τη αλλαγή του χρόνου, δηλαδή στις 28 και 29 Δεκεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, οπότε και θα έχουν μία κάπως καλύτερη εικόνα για το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι νεωτέρας….

Η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, με αποτέλεσμα και τα κυβερνητικά στελέχη να είναι αρνητικά στην πιθανή άρση των μέτρων στις 7 Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι ειδικοί εισηγούνται να παραταθεί το lockdown για όλο τον Ιανουάριο και την τελευταία εβδομάδα του μήνα να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. Είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Άλλες εισηγήσεις είναι να διατηρηθεί το lockdown όλο τον Ιανουάριο και να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των μέτρων το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση αυτή θα αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά κοντά στις 15 Φεβρουαρίου και τα εμπορικά καταστήματα.

Η περίπτωση να αρχίσει η άρση κάποιων περιορισμών περί τα μέσα Ιανουαρίου και όπου υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, να επιβάλλεται τοπικό lockdown, μάλλον μέχρι στιγμής συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Φυσικά πάντα ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα, στυλ Δ. Αττικής σε περίπτωση πού αυξηθεί μετά τις γιορτές το επιδημιολογικό φορτίο.