• 13 Απριλίου, 2021

Μαυροειδάκος: Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή, όμως κακώς πήγε εκεί

 Μαυροειδάκος: Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή, όμως κακώς πήγε εκεί

Για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη μίλησε ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος διερωτήθηκε αν «είναι περίεργο ότι κάποιοι συμμετείχαν και μάλιστα ένας είχε συλληφθεί στο υπουργείο Υγείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί στο βίντεο, ζητούν λεκτικά από τον νεαρό να παραμείνει, για να συλληφθεί, ενώ εκείνος προσπαθεί να φύγει. «Αυτοί που τραβάνε το βίντεο γιατί δεν κατέγραψαν την επίθεση προς τους αστυνομικούς;», πρόσθεσε.

Γενικός γραμματέας αστυνομικών: Οι ειδικοί φρουροί έχουν ελλιπή εκπαίδευση

«Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού», είπε για τις εικόνες που καταγράφηκαν στα βίντεο, τόνισε όμως πως είναι σωστή «η διαδικασία της σύλληψης όμως, ο αστυνομικός θα προφυλάξει τον οπλισμό του».

«Η ομάδα που έκανε καλέσματα περίμενε τους αστυνομικούς για να κάνει επεισόδια», υποστήριξε, κατηγορώντας τους δικηγόρους για «πολλή ευαισθησία».

«Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή στον κόσμο, όμως κακώς πήγε εκεί. Δεν είναι αποστολή της να παίρνει μέτρα κατά του κορονοϊού. Δεν είναι για διαχείριση πλήθους, δεν είχε ούτε κρότου λάμψης» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος. Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο, είναι «σύννομο κατά τη διάρκεια της σύλληψης να κάνει χρήση της ράβδου, όμως αν έχει ξεφύγει, θα το πουν τα δικαστήρια».