• 23 Ιανουαρίου, 2021

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά- Ξεκινούν από Δευτέρα ακόμα και στις “κόκκινες” περιοχές

 Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά- Ξεκινούν από Δευτέρα ακόμα και στις “κόκκινες” περιοχές

Να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ακόμη και στις “κόκκινες”, δηλαδή τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά, περιοχές, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πελώνη το Υπ. Παιδείας με νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.
Αναφέρει:

«Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1». Και συνεχίζει υπενθυμίζοντας την “απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1”.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη είχε δηλώσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away.

Το γεγονός προκάλεσε σύγχυση και νέα σενάρια καθώς και ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο.