• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Lockdown στην Αττική: Αυτές είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες

 Lockdown στην Αττική: Αυτές είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες

Εάν τα τελευταία μέτρα δεν αποδώσουν, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο lockdown για μία με δύο εβδομάδες στην Αττική και ενδεχομένως σε κάποιες ακόμη περιφέρειες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στόχος είναι να περιοριστεί και η μετάδοση στους χώρους εργασίας, καθώς για παράδειγμα χθες εντοπίστηκαν ακόμη 11 κρούσματα σε εταιρεία με 150 εργαζόμενους στο Κορωπί.

Τα σενάρια που διακινούνται θέλουν μάλιστα το lockdown στην Αττική να έρχεται πολύ σύντομα, με πιθανές ημερομηνίες την 25η Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Αττικής ειδικότερα βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου.

Εμφανίζει, όμως, και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

“Η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία μέσα στον Σεπτέμβριο για πολλούς λόγους” ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στο Open τονίζοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το lockdown στην Αττική.

“Έχουμε τέσσερις κατηγορίες συναγερμού, τον πράσινο, τον κίτρινο, τον πορτοκαλί και τον κόκκινο. όπου κόκκινο είναι lockdown. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο πορτοκαλί, είμαστε δηλαδή ένα βήμα πριν από το lockdown. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ελήφθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν, γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι” είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ακόμη πιο ανησυχητικά μηνύματα έστειλε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη η οποία ανέφερε ότι είναι λογικό ένα lockdown στην Αττική 15 ημέρών, λέγοντας ότι τα πράγματα δεν είναι καλά για τις ΜΕΘ στην Αττική.