• 13 Απριλίου, 2021

Lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 16 Μαρτίου; Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

 Lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 16 Μαρτίου; Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του libre πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθεί lockdown σε όλη τη χώρα προκειμένου στις 16 Μαρτίου να ανοίξουν σταδιακά δραστηριότητες.

Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά τόσο όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο όσο και στο ζήτημα με την οικονομία με την κυβέρνηση να αναζητεί απεγνωσμένα λύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκειμένου να επιτευχθεί το άνοιγμα της αγοράς αλλά παράλληλα να μειωθεί η επιδημιολογική επιβάρυνση συζητείται μια γενική καραντίνα σε όλη τη χώρα. Στόχος στις 16 Μαρτίου να ανοίξει σίγουρα το λιανεμπόριο.

Το αδιέξοδο έχει διαφανεί εδώ και μέρες καθώς από τη μία πλευρά τα οικονομικά περιθώρια για στήριξη στενεύουν επικίνδυνα ενώ παράλληλα τα μέτρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Την ίδια ώρα οι δυσμενείς διαπιστώσεις από πλευράς πανδημίας καταγράφηκαν στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του libre αύριο ο Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία της Αττικής προς άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Επίσης συνεδριάζει απόψε η υποεπιτροπή των ειδικών ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως σε πλήρη σύνθεση για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και προφανώς εκτός απροόπτου θα ληφθούν και οι αποφάσεις για τη γενική καραντίνα. Οι ανακοινώσεις αναμένονται πιθανώς αύριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ:

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού
Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.