Τσίπρας: “Ζητάμε εκλογές πριν ο κ. Μητσοτάκης αφήσει συντρίμμια”- Ολόκληρη η συνέντευξη στον ALPHA (vid)

 Τσίπρας: “Ζητάμε εκλογές πριν ο κ. Μητσοτάκης αφήσει συντρίμμια”- Ολόκληρη η συνέντευξη στον ALPHA (vid)

«Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Alpha
Την ανάγκη αλλαγή πορείας της χώρας με προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος σημείωσε ότι μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα. Παράλληλα τόνισε ότι η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατ. ευρώ ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαιτήσει στις ΗΠΑ να μη δώσουν F16 στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα ‘λεφτόδεντρα’ -άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας και θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι-, ή θα κόψει τα ‘κλεφτόδεντρα’, δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει το δεύτερο, δηλαδή «να μειώσει αυτή την αισχροκέρδεια». Είπε ακόμη να υπάρξει συνδυασμός «αυτού που επιχειρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μετά από μάχη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που δεν έδωσε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να απεμπλέξει την τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου βάζοντας είτε και ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα και έναν κόφτη στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών».

Με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε «δεν έχουν διαψευστεί από τη ΡΑΕ που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και όχι να είναι σαν τροχονόμος 9 μήνες τώρα», υπάρχουν πάνω από 1,5 δισ. υπερκέρδη.

Ερωτηθείς αν στην πρόσφατη συνάντησή τους η ΡΑΕ επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμούς, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική, 9 μήνες τώρα και να μην τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία ενώ θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να δίνουν στοιχεία».

Παναγιώτης Δρίβας