• 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Λίστες αναμονής μέχρι και για χρήση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου” – Καταγγελία Γιαννάκου – Η αντίδραση Πορτοσάλτε

 “Λίστες αναμονής μέχρι και για χρήση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου” – Καταγγελία Γιαννάκου – Η αντίδραση Πορτοσάλτε

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ.Γιαννακός εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση, μίλησε για το προσωπικό που «έχει γονατίσει», ενώ απάντησε και σε διάφορα σχόλια του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση και πρόσθεσε ότι «οι ασθενείς ντανιάζονται εκτός ΜΕΘ».

Ακόμα τόνισε ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας πρωταγωνιστούν στις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 100 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, ενώ υπάρχουν λίστες αναμονής μέχρι και για χρήση high flow, των μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε απαίτησε να μάθει «που συμβαίνει αυτό», προκαλώντας τον κ. Γιαννάκο να απαριθμήσει ονομαστικά τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο κ. Γιαννάκος, μίλησε συγκεκριμένα για το νοσοκομείο του Βόλου, της Έδεσσας και τον Γιαννιτσών, με τον Άρη Πορτοσάλτε να μην ικανοποιείται, φωνάζοντας επίμονα «Άλλο; άλλο».

Ακόμη και όταν ο κ. Γιαννάκος ανέφερε το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και των νοσοκομείο Τρικάλων, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν ικανοποιήθηκε, καθώς όπως φαίνεται ο αριθμός των νοσοκομείων εξακολουθούσε να του φαίνεται αμελητέος.