• 27 Οκτωβρίου, 2021

Libre: Αυτό που λέει το όνομά του…

 Libre: Αυτό που λέει το όνομά του…

Ένα ακόμα σάϊτ; Λένε πως όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Αυθαιρετώντας θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως όταν ανοίγει ένα μέσο ενημέρωσης κλείνει μια χαραμάδα κοινωνικής “αγνωσίας” (στην ιατρική: η απώλεια της ικανότητας αναγνώρισης προσώπων, σχημάτων, ήχων, οσμών κλπ λόγω αδυναμίας του εγκεφάλου να επεξεργαστεί τα ερεθίσματα).

Το Libre, λοιπόν, φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει το όνομά του. Να είναι ένα μέσο ενημέρωσης ανεξάρτητο, ελεύθερο. “Ενημέρωση και άποψη όπως πρέπει να είναι”. Με αυτό το σύνθημα-επιδίωξη ξεκινούμε την πορεία μας στην διαδικτυακή ενημέρωση. Μια ομάδα δημοσιογράφων και αναλυτών με πάθος να αποτυπώσουν το στίγμα των γεγονότων και να καταθέσουν τις απόψεις τους για όσα συμβαίνουν στους καιρούς μας.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική και κοινωνική συγκυρία, με κινδύνους ορατούς και υποδόριους, με κάποιους να “κουνούν το δάχτυλο” και να επιχειρούν να επιβάλλουν λόγο ακραίο και διχαστικό. Αλλά και με μια κοινωνία να ψηλαφεί, να αγωνιά, να παρασύρεται, να λυγίζει αλλά και να αντιστέκεται.

Είναι σαφές ποιους θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε. Με την δική σας βοήθεια…

Η συντακτική ομάδα