• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Λάρισα – Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Βγήκαν ράντζα στους διαδρόμους

 Λάρισα –  Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Βγήκαν ράντζα στους διαδρόμους

Κάθε εφημερία κι ένας γολγοθάς για γιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο για την εξυπηρέτηση όσων προσέρχονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης – υπολογίζεται πως ξεπερνούν τους 100 όσοι εξετάζονται ανά εφημερία- αλλά και για την εξεύρεση κρεβατιών τόσο σε κλινικές Covid όσο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η κατάσταση θυμίζει εφιάλτη όταν 7 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες καθώς σε όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων νοσηλεύονται ήδη βαριά νοσούντες.

Πέντε από αυτούς έχουν διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ποια είναι η εικαστικός που πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της στο Χαλάνδρι

Επίσης στις δύο Παθολογικές κλινικές του ΓΝ Λάρισας προστέθηκαν ράντζα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με δεδομένο πως πάνω από 250 κλίνες σε ιδιωτικές δομές της περιοχής έχουν παραχωρηθεί για τη νοσηλεία περιστατικών covid και non covid, με την πληρότητα να αγγίζει το 100% και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το μόνο παρήγορο στοιχείο είναι η αύξηση των πολιτών που έκλεισαν ραντεβού για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Π.Ε. Λάρισας αγγίζει το 53%.