• 4 Μαρτίου, 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Πως το πρόστιμο από τα 300 ευρώ πήγε στα 500 και ξαναέγινε 300

 Κυρ. Μητσοτάκης: Πως το πρόστιμο από τα 300 ευρώ πήγε στα 500 και ξαναέγινε 300

Αναβολή 10 ημερών στην αύξηση του προστίμου για την μην χρήση μάσκας στα 500 ευρώ, το οποίο διατηρείται στα 300 ευρώ έδωσε στην τροτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής αύξηση των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

«Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ. Κάθε άνοιγμα της οικονομίας εγκυμονεί τον κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι το ρίσκο αντέχεται, είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε από τη Δευτέρα» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Νωρίτερα σήμερα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Για την μετακίνηση στα μαγαζιά θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα το οποίο θα έχει δίωρη διάρκεια και σε αυτό το διάστημα θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

Νορβηγία: Πέθαναν 23 άτομα μετά τον εμβολιασμό τους – Που αποδίδεται ο θάνατός τους- Τι ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων 

Επίσης για μετακίνηση εκτός νομού θα κόβεται το ίδιο πρόστιμο είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην Βουλή, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και από την Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που ανακοίνωσε στη Βουλή την αύξηση από τα 300 στα 500 ευρώ: «Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ να μην έχετε και πάρε δώσε;»

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στην κυβέρνηση ότι η αύξηση του προστίμου συνιστά ένα εξοντωτικό μέτρο την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας λαμβάνουν μόλις 534 ως αποζημίωση για το καθεστώς της αναστολής εργασίας στην οποία έχουν τεθεί. «Για εσάς η ανεμελιά της Πάρνηθας μπορεί να μην έλεγε κάτι, εσείς μπορείτε να τα πληρώσετε. Το ίδιο κι εγώ και όσοι παίρνουμε τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Ομως για καποιον που παίρνει σύμφωνα με τα μέτρα σας 534 ευρώ πώς θα ζήσει; διερωτήθηκε». Μάλιστα θύμισε πως εσχάτως ο πρωθυπουργός είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ανακάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι εξαρτημένη από το μισθό της.

Τελικά, στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αύξηση του προστίμου και χειροκροτήθηκε από τους ίδιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε …χειροκροτηθεί και όταν ανακοίνωσε την αύξηση του.