• 5 Αυγούστου, 2021

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί εργάτες στη μεγάλη φωτιά

 Κύπρος: Τέσσερις νεκροί εργάτες στη μεγάλη φωτιά

Nεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις εργάτες που αγνοούνταν στην Κύπρο, λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που καίει στο νησί από το Σάββατο. Το βράδυ του Σαββάτου, το όχημα των τεσσάρων είχε βρεθεί καμένο στην Κοινότητα Οδού.

Το πρωί της Κυριακής, και οι τέσσερις βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο όχημά του, όπως το MEGA.

Οι επίγειες δυνάμεις καταφεραν να ελέγξουν κάποια μέτωπα και να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η ρίψη νερού και επιβραδυντικού υλικού από τα εναέρια μέσα. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης.

Από τα δύο Canadair που εστάλησαν έφτασε το ένα το πρωί και θα μπορέσει να επιχειρήσει το μεσημέρι. Το δεύτερο παρουσίασε τεχνική βλάβη και επέστρεψε στην βάση του.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη είπε το πρωί σήμερα ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.https://b77b7e4925b91ba012055526141fc6a9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlhttps://b77b7e4925b91ba012055526141fc6a9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Επίσης, όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της κοινότητας Οδού, υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι διαμένουν στην κοινότητα. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, τα αυτοκίνητά τους εντοπίστηκαν καμένα, ενώ γίνονται προσπάθειες εντοπισμού των τεσσάρων αυτών ατόμων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες κοντά στην περιοχή Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας. Συνολικά οκτώ κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέα Κεττή «υπάρχουν ενεργά μέτωπα τα οποία γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν. Επίγειες δυνάμεις είναι τοποθετημένες στην περίμετρο και στις κατοικημένες περιοχές της πυρκαγιάς. Επιχειρούν αυτή τη στιγμή 11 εναέρια μέσα. Προχωρούμε με αντικαταστάσεις του προσωπικού. Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ`όλη τη διάρκεια της νύκτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις».

Δύο ισραηλινά αεροσκάφη θα φθάσουν το μεσημέρι και θα επιχειρήσουν το απόγευμα. Επίσης, αναμένεται ενημέρωση και για δύο αεροσκάφη από την Ιταλία.