• 26 Ιανουαρίου, 2022

Κρούση στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο από το OpenTV, μετά την παραίτηση Μιχαλέλη

 Κρούση στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο από το OpenTV, μετά την παραίτηση Μιχαλέλη

Η αποχώρηση του Δημήτρη Μιχαλέλη από την γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του OpenTV αποτελεί, δίχως άλλο, την σοβαρότερη εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων στην μιντιακή αγορά. Ο δημοσιογράφος παραιτήθηκε επειδή, όπως λέει σε συνομιλητές του, κλήθηκε να υπηρετήσει ένα μοντέλο δελτίου ειδήσεων στο οποίο δεν πιστεύει.

Η τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου με τη Νίκη Λυμπεράκη θεωρείται απογοητευτική, ακόμα και μετά την αλλαγή ώρας προβολής (19.30) και παρά την προσπάθεια ενίσχυσης με το απογευματινό μαγκαζίνο που προηγείται, με τους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο, το οποίο επίσης δεν ικανοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του καναλιού αναμένεται να προχωρήσει σε θεματικές αλλαγές στην δομή του δελτίου ειδήσεων αλλά και γενικότερα στον ενημερωτικό τομέα, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι η απουσία ενημερωτικής “ταυτότητας” του καναλιού και το γεγονός πως δεν διαθέτει ευκρινές δημοσιογραφικό στίγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, επί πολλά χρόνια στην αντίστοιχη θέση του Mega Channel.

Σε ανάλογες προτάσεις που είχε δεχθεί κατά το παρελθόν (ακόμα και από το νέο Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη) ειχε απαντήσει αρνητικά, οπότε δεν είναι βέβαιο πως θα δεχθεί την πρόταση του OpenTV.

Η κρούση, έγινε, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος το σκέφτεται, δεδομένου ότι στο κανάλι βρίσκονται πολλά από τα δημοσιογραφικά πρόσωπα του παλαιού Mega με τα οποία έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια. Όλοι αναγνωρίζουν, άλλωστε, την μεγάλη εμπειρία του καθώς διηύθυνε το Mega στην “χρυσή εποχή του”, με υψηλές τηλεθέασεις, αν και στην τελευταία φάση του είχε κατηγορηθεί για μονομέρεια, γεγονός που είχε προκαλέσει και το “εμπάργκο” συμμετοχής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.