• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κρήτη: Επέστρεψε 40 ευρώ έπειτα από 10 χρόνια σε μπαρ

 Κρήτη: Επέστρεψε 40 ευρώ έπειτα από 10 χρόνια σε μπαρ

Άφωνοι έμειναν ιδιοκτήτες μπαρ στην Κρήτη, όταν βρήκαν στο μαγαζί τους ένα φάκελο με μία επιστολή και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο αγνώστων λοιπών στοιχείων πελάτης, κατάλαβε το λάθος του και βρήκε το θάρρος να επιστρέψει χρήματα δεν του ανήκαν και τού είχε δώσει καταλάθος ως ρέστα ο μπάρμαν, μετά από δέκα χρόνια.

Ένας από τους συνεργάτες του μπαρ «Συναγωγή» στα Χανιά, έλαβε πριν από μερικές ημέρες έναν φάκελο ο οποίος περιείχε μια επιστολή και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Την επιστολή υπογράφει ο Αριστοτέλης Τ. και με αυτήν ζητάει συγγνώμη που πριν από μία δεκαετία εκμεταλλεύτηκε το λάθος του μπάρμαν και έβαλε στην τσέπη του τα λάθος ρέστα που του έδωσε ο εργαζόμενος.

Όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης Τ. στην επιστολή του

«Ονομάζομαι Αριστοτέλης, δεν γνωριζόμαστε. Πριν κάποια χρόνια, 10 ή 11 ίσως, παρόλο που βρισκόμουν σε αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση επέλεξα να βγω με μια κοπέλα και ήρθαμε στο μαγαζί σου. Αφού ήπιαμε cocktails ζήτησα τον λογαριασμό. Το κόστος για αυτά που είχαμε πάρει ήταν 60 ευρώ, εγώ είχα ακριβώς 60 ευρώ, ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα των 10 ευρώ. Τα έδωσα στον Bartender και εκείνος προφανώς μπέρδεψε το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, με των 50 ευρώ και μου έδωσε ρέστα 40 ευρώ. Εγώ, τα πήρα. Κάποια στιγμή ξεπετάχτηκε αυτή η ανάμνηση στο μυαλό μου και επειδή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που έχω πάρει κάτι που δεν μου ανήκει, είτε χρήματα, είτε αντικείμενο, επιθυμώ να το διορθώσω. Ταπεινά λοιπόν και με σεβασμό σου ζητώ να δεχθείτε αυτά τα 40 ευρώ».

Η επιστολή του Αριστοτέλη υπήρξε μία έκπληξη για τους ιδιοκτήτες του μπαρ. Σύμφωνα με το zarpanews.gr μία εξ’ αυτών, η Μαρίνα Μανωλαράκη, ανήρτησε το περιστατικό στα social media καλώντας, συγκινημένη, τον Αριστοτέλη στο μαγαζί τους να τον κεράσει.

«Αυτό το γράμμα με 40€ ήρθε από ένα άνθρωπο που δεν γνωρίζω. Τον Αριστοτέλη. Ήρθε την στιγμή που είχα χάσει την πίστη μου στους ανθρώπους… Αριστοτέλη σε Ευχαριστώ όχι για τα λεφτά… σε Ευχαριστώ γιατί μου ξανά έδωσες την ελπίδα», έγραψε στην ανάρτησή της.