• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση τη συνέντευξη Μητσοτάκη

 Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Επιβεβαιώνοντας το κλίμα που καλλιεργούνταν απο στενούς του συνεργάτες, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι στο επίπεδο της απόδοσης ευθυνών, δεν θα μπει στα παπούτσια, που του ετοίμασε η αντιπολίτευση. Παραπέμποντας τις αποφάσεις του για αργότερα, πολύ πιθανό και σε προσεχή ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε στη δίωρη συνέντευξη τύπου να αφήσει εκτεθειμένους τους υπουργούς Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Όχι μόνο υπονόησε ότι οι ευθύνες μπορεί να αποδειχθούν συλλογικές, αλλά και ότι είναι προτιμότερος ο παρών στο μέτωπο υπουργός παρά ο εξαφανισμένος, όταν ρωτήθηκε για τον υπουργό προστασίας του Πολίτη.

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή – Κάλυψε Χαρδαλιά και (με αιχμές) Χρυσοχοΐδη

Ίδια γραμμή χωρίς να αφήσει να φανούν ρωγμές δημόσια ακολούθησε και για τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος, Στέφανο Κολοκουρη, αντιστρέφοντας τη μομφή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποπέμφθηκε από την αριστερή κυβέρνηση για πλημμελής χειρισμούς στην τραγωδία στο Μάτι, αλλά επανήλθε επί ΝΔ.

  • Το κυβερνών κόμμα δημοσίευσε τα ΦΕΚ με τους βαθμούς που απένειμε η κυβέρνηση Τσίπρα στον κ. Κολοκουρη, με τελευταία προαγωγή έξι μήνες μετά το Μάτι.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού απέναντι στην βάσανο των ερωτήσεων λίγα 24ωρα μετά την κρίση, του δίνει πόντους υπό την έννοια ότι επέλεξε να εκτεθεί, να ενημερώσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Βέβαια, η γραμμή άμυνας που  η κυβέρνηση είχε χαράξει ήδη από την συνέντευξη τύπου του Νίκου Χαρδαλιά πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά τους υπερέβη η κλιματική κρίση και το mega fire όπως ονόμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πυρκαγιά στην Εύβοια, εξακολουθεί να αφήνει κενά και ερωτηματικά για την προετοιμασία της κρατικής μηχανής, για την αναγκαιότητα να επιστρατευτεί “λογιστική” τακτική περί 74 εναέριων μέσων.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε και πάλι να απορρίψει τις πρόωρες κάλπες, αυτή την φορά εκφράζοντας μια πραγματικότητα καθώς το περιβάλλον θα ήταν ζοφερό για την κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση καθώς η πολιτική φθορά δεν είναι αμελητέα από τις πυρκαγιές και όντως θα έμπαινε σε θέση αδυναμίας .