Κρατικό Νίκαιας: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ δίπλα σε άλλους ασθενείς- “Δανεικοί” αναπνευστήρες για την εφημερία!

 Κρατικό Νίκαιας: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ δίπλα σε άλλους ασθενείς- “Δανεικοί” αναπνευστήρες για την εφημερία!

Σοκ προκαλούν εικόνες που μεταδίδει το MEGA από το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ασθενείς με κορoνοϊό, που λαμβάνουν οξυγόνο, νοσηλεύονται δίπλα σε άλλους ασθενείς που έχουν περάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης.

Για 24ωρα βλέπουν, ακούνε, βιώνουν τον δραματικό εφιάλτη που ζουν ασθενείς που δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη διασωλήνωση.

Συνθήκες πολέμου βιώνουν και οι εργαζόμενοι, όπως λέει στο MEGA ο Ηλίας Σκοπελίτης, διευθυντής ΕΣΥ Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε ένα από τα πιο νευραλγικά νοσοκομεία της χωράς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 120 ασθενείς με κορωνοϊό. Μόνο χθες έγιναν 45 νέες εισαγωγές.

«Επειδή ζούμε ένα πόλεμο εγώ ξέρω ότι στο πόλεμο υπάρχουν επιτελικά σχέδια στην ανάγκη επιτάσσεις. Πρέπει και εδώ να γίνει κάτι αντίστοιχο, να επιταχθούν κλίνες, απλές κλίνες, ΜΕΘ, μηχανήματα αλλιώς δεν βγαίνει η μάχη».

“Θέμα Τσιόδρα” στην επιτροπή ειδικών- Θύελλα μετά την παρέμβαση Κοτανίδου- Σπεύδει για αλλαγές ο Κικίλιας- Βαρύ κλίμα μεταξύ των λοιμωξιολόγων

Η χθεσινή βάρδια στο νοσοκομείο ήταν κοπιαστική και γεμάτη άγχος.

«Τελικά αναγκαστήκαμε να δανειστούμε αναπνευστήρες από την υγειονομική περιφέρεια η από άλλα νοσοκομεία ούτως ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είχαμε γεμίσει όλους τους αναπνευστήρες που είχε διαθέσιμο το νοσοκομείο».

Την εφιαλτική αυτή κατάσταση βιώνει ως ασθενής και ο 53χρονος Ιωάννης Μανιός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τις τελευταίες δέκα ημέρες με πνευμονία και υψηλό πυρετό. Και μπορεί εκείνος να γλύτωσε τη διασωλήνωση, άλλοι ασθενείς που ήταν μαζί του στον ίδιο θάλαμο όμως δεν τα καταφέραν, όπως λέει στο MEGA.

«Δεν έχω τύχει σε περίπτωση πολέμου αλλά εμένα οι συνθήκες εδώ αυτό μου θυμίσανε πάρα πολύ ένταση άνθρωποι να έρχονται σωρηδόν, άλλους να διασωληνώνουνε, να πάνε σε άλλα νοσοκομεία ένας πανικός δεν το περίμενα τόσο πολύ αυτό το πράγμα».

Ένας χρόνος πανδημία. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν επιθυμεί χειροκρότημα. Θέλει μόνο υλικά και σεβασμό για να δώσει τη μάχη. Το χειροκρότημα το έχουν ανάγκη οι ασθενείς για να πάρουν κουράγιο και δύναμη και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα