• 18 Ιουνίου, 2021

Κουτσούμπα: “Μετρό ούτε το 2025 στην Θεσσαλονίκη, όπως το πάει η κυβέρνηση”

 Κουτσούμπα: “Μετρό ούτε το 2025 στην Θεσσαλονίκη, όπως το πάει η κυβέρνηση”

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τις παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με την παράδοση σε λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετά τη δήλωση της Λ. Μενδώνη από τη Βουλή ότι το Μετρό θα παραδοθεί το 2025.

«Το Μετρό μπορεί να παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2025. Μόνο που αυτό δεν έχει ανακοινωθεί στους Θεσσαλονικείς, σε κανέναν. Απλά ειπώθηκε στη Βουλή ως τετελεσμένο», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κουτσούμπα.

Επεσήμανε μάλιστα ότι «στο Συμβούλιο της Επικρατείας όλα τα γραπτά του υπουργείου Πολιτισμού, της Αττικό Μετρό και λοιπών που προσφεύγανε για να ξεπατωθούν τα αρχαία της Βενιζέλου, έλεγαν ότι αν το Μετρό δεν τελειώσει μέχρι το 2023 θα γυρίσουμε πίσω 700 εκατομμύρια, απειλούσαν με αυτό, και τώρα ξαφνικά εμφανίζεται ο Μάρτιος του 2025».

Νέες αποκαλύψεις μασόνων για “ψυχολόγο” Καρολάιν: Είχε ηγετικό ρόλο στη Στοά – Παρουσιαζόταν σαν γιατρός

«Δεν έχει προχωρήσει τίποτα στον σταθμό Βενιζέλου και έχουν καθυστερήσει και οι υπόλοιποι σταθμοί. Πρέπει σήμερα να απαντήσει η κυβέρνηση πότε έχει σκοπό να παραδώσει το Μετρό και πρέπει οι Θεσσαλονικείς να διεκδικήσουν τους 12 σταθμούς του Μετρό, πέρα της Βενιζέλου. Γιατί να μην τους παραδώσει; Φοβάμαι ότι έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση η Θεσσαλονίκη δεν θα δει Μετρό ούτε το 2025», τόνισε στη συνέχεια η κ. Κουτσούμπα.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πρέπει να παύσουν να αντιμετωπίζουν το Μετρό ως ανέκδοτο και να διεκδικήσουν τους 12 σταθμούς τώρα. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι με την αλλαγή σχεδιασμού του 2019 θα υπάρξει καθυστέρηση και θα κερδίσουν μόνο οι εργολάβοι», επεσήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΑ.