• 19 Οκτωβρίου, 2021

Κοτζιάς: “Ο κ.Μητσοτάκης δεν μας λέει τι υποχωρήσεις θα κάνει με την Τουρκία και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τη λέξη πατριωτισμός”

 Κοτζιάς: “Ο κ.Μητσοτάκης δεν μας λέει τι υποχωρήσεις θα κάνει με την Τουρκία και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τη λέξη πατριωτισμός”

Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του για την ελληνογαλλική συμφωνία, τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και για ευρύτερα διεθνή ζητήματα μεταξύ των οποίων οι γερμανικές εκλογές και οι εξελίξεις στην ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πάρι Καρβουνόπουλο, ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι “Ο κ.Μητσοτάκης δεν μας λέει τι υποχωρήσεις θέλει να κάνει έναντι της Τουρκίας”, λέει για την κυβέρνηση και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “όχι μόνο δεν προβάλλει την εξωτερική πολιτική που άσκησε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά έχει ξεχάσει και τη λέξη πατριωτισμός”.

Επισήμανε δε, ότι η συμφωνία με τους Γάλλους που συζητιόταν ήδη από το 2018 περιελάμβανε και την Κύπρο και στην ουσία της είχε απώτερο στόχο την εμπλοκή της Γαλλίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης της ισχύος της. Παράλληλα, θεωρεί αδιανόητο να μην έχει γίνει το ίδιο και τώρα.

Επικουρικά τονίζει, ότι από τους εξοπλισμούς που ανακοινώθηκαν δεν εμπλέκεται πουθενά η ελληνική αμυντική βιομηχανία και επισημαίνει ότι δεν έχει τηρηθεί απολύτως καμία από τις διαδικασίες που προβλέπονται, σημειώνοντας μάλιστα, ότι “Είμαστε συντεταγμένη Πολιτεία κι έχουμε Δημοκρατία”.

Παράλληλα, σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για “ελληνοτουρκικές διαφορές” και “αμοιβαίες υποχωρήσεις”, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. Μιλά για τα λάθη που επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, αναλύει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών σε σχέση με την Ελλάδα. Δεν είναι ευχάριστες οι εκτιμήσεις που κάνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη Κοτζιά: