Κοροναϊός: Σε κατάσταση συναγερμού Ισπανία – Βρετανία – Γαλλία (vid)

 Κοροναϊός: Σε κατάσταση συναγερμού Ισπανία – Βρετανία – Γαλλία (vid)

Στα κόκκινα είναι από την έκρηξη κρουσμάτων η Ισπανία, η Βρετανία και η Γαλλία καθώς η τάση είναι αυξητική και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο γενικού lockdown.

Εκατοντάδες Ισπανοί έχουν βγει στους δρόμους. Ζητούν καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και κατηγορούν τις αρχές για διακρίσεις σε βάρος των κατοίκων των φτωχότερων περιοχών που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.  

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν lokdown σε έξι προάστια της Μαδρίτης, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες και πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Περίπου 850.000 άνθρωποι θα μπορούν να μετακινηθούν  πλέον μόνο για να πάνε στη δουλειά τους.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορoναϊού στην Ισπανία, όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη.

4.697 νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι αρχές σε ένα 24ωρο, ενώ συνολικά τα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 650.000.

Πιο κοντά από ποτέ σε δεύτερο lockdown βρίσκεται η Βρετανία μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων.

3.899 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τις 394.000.

Υπό το φόβο νέας καραντίνας οι Βρετανοί έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Γαλλία όπου σταθερά ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 10.000. Οι αρχές ανακοίνωσαν 10.569 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, ενώ συνολικά περισσότεροι από 452.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό.  

Μανώλης Δράκος