• 20 Απριλίου, 2021

Κοροναϊός: Μόλις 20 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή να συνδράμουν το ΕΣΥ

 Κοροναϊός: Μόλις 20 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή να συνδράμουν το ΕΣΥ

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, υπό την αφόρητη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών εκατοντάδων νέων περιστατικών με κοροναϊό καθημερινά, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυναν κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με το υπουργείο μάλιστα να δίνει και κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς για τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της καλπάζουσας πανδημίας.

Τελικά, μόνο είκοσι ιδιώτες ιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ΙΣΑ και του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικότερα, πρόκειται για 8 πνευμονολόγους 6 παθολόγους και 6 γενικούς ιατρούς που συμπλήρωσαν την αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Πατούλης : Κάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συνδράμουν

Παράλληλα, το προσωπικό του Συλλόγου έκανε εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε ιδιώτες ιατρούς μέλη του ΙΣΑ και τους ενημέρωσε για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι η σχετική πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέλη της χώρας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας να συμμετάσχουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ και να συνδράμουν τους ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στην επιδημία. Καλώ τους γιατρούς της Αθήνας να δείξουν σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο, την ευσυνειδησία που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον πολίτη. Οι γιατροί του ΕΣΥ, ο ασθενής και η πατρίδα μας χρειάζονται. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».