• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

“Κόντρες” για τις… βουτιές του Κ. Μητσοτάκη – Η ανάρτηση Τσίπρα και η απάντηση της κυβέρνησης

 “Κόντρες” για τις… βουτιές του Κ. Μητσοτάκη – Η ανάρτηση Τσίπρα και η απάντηση της κυβέρνησης

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο για το θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε Χανιά όπου και παρέμεινε για το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα το Σάββατο πήγε στην παραλία στο Μαράθι για μπάνιο και την Κυριακή στα Φαλάσαρνα.Οι φωτογραφίες του σχολιάστηκαν τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ένα αιχμηρό σχόλιο άσκησε κριτική στον κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές στη χώρα και ειδικότερα στην Αιγιάλεια.

Το σχόλιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαϊά που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς. Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως, όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να απαντήσουν κυβερνητικές πηγές αναφέροντας ότι “η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο”

Στη συνέχεια οι ίδιες πηγές επιτίθενται στον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του στην τραγωδία στο Μάτι.

” Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε μαζί και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κάτι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά. ΥΓ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων” καταλήγουν.