• 27 Νοεμβρίου, 2021

Κόντρα Μακρή – Φίλη στη Βουλή για την πανδημία και τα σχολεία

 Κόντρα Μακρή – Φίλη στη Βουλή για την πανδημία και τα σχολεία

Σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Φίλη για τα κρούσματα κοροναϊού στα σχολεία απάντησε η Ζέτα Μακρή και η κόντρα μεταξύ των δύο βουλευτών δεν άργησε να έρθει, σύμφωνα με το enikos.gr.

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, «ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 είναι μικρός στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό».

Αναφερόμενη στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας από τον ΕΟΔΥ, για το διάστημα 1/9/2021 έως χθες, 2/11/2021, η κα Μακρή είπε ότι έχουν καταγραφεί 37.778 κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών.

Γεραπετρίτης: Δεν έχουμε φθάσει τα επίπεδα εμβολιασμού της Δυτικής Ευρώπης

Όπως τόνισε, από την επιδημιολογική διερεύνηση του ΕΟΔΥ, μόνο 6.924 κρούσματα, δηλαδή το 18,3% του συνόλου, συνδέεται με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, σημείωσε η κα Μακρή, αυτά τα 6.924 κρούσματα είναι το 0,48%.

«Υπάρχει μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό», είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Φίλης: Απαιτείται αραίωση των τμημάτων

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι απαιτείται αραίωση των τμημάτων και τόνισε την ανάγκη ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στα σχολεία και τη διασπορά του ιού στις οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητα.

Επανέλαβε, δε, την πρόταση Τσίπρα για συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής διακομματικής συμφωνίας.

Η κα Μακρή απάντησε ότι το ερώτημα για την ιχνηλάτηση είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, σημείωσε ωστόσο ότι, «απόδειξη της μειωμένης διασποράς» στα σχολεία είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μονοψήφιο αριθμό τμημάτων σε αναστολή, μόλις 0,2% σε σχέση με τα 80.000 σχολικά τμήματα.

Πηγή: enikos.gr