Κόντρα για τα 600 ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί το ύψος κάνοντας λόγο για… 66 ευρώ – Η απάντηση Οικονόμου και οι δηλώσεις Σταϊκούρα

 Κόντρα για τα 600 ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί το ύψος κάνοντας λόγο για… 66 ευρώ – Η απάντηση Οικονόμου και οι δηλώσεις Σταϊκούρα

Σύγχυση επικρατεί για το επίδομα των 600 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όσον αφορά στην κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Δεκέμβριου έως και το Μάιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το ύψος του επιδόματος με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει κόντρα με την κυβέρνηση.

O Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα σημείωσε ότι το μέγεθος της πολιτικής απάτης θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, φέρνοντας σε αμηχανία τον Γιάννη Οικονόμου.

Μάλιστα, η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, επιχείρησε να εξειδικεύσει τους λόγους της έντονης ανησυχίας για το τελικό ύψος των επιστροφών που θα δουν οι πολίτες τελικά στον λογαριασμό του. «280 εκατομμύρια θα δώσει η κυβέρνηση ως αναδρομική αποζημίωση 6 μηνών για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος στα νοικοκυριά. 280 εκατομμύρια σε 4,2 εκατομμύρια καταναλωτές. Μεσοσταθμική αποζημίωση 66 ευρώ για ολόκληρο το εξάμηνο ή αλλιώς 11 ολόκληρα ευρώ το μήνα», καταγγέλλει δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε κοινή δήλωση των αρμόδιων τομεαρχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου και Σωκράτη Φάμελλου αναφέρεται πως για τους επόμενους δύο μήνες «οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να παθαίνουν ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς και η κυβέρνηση θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια, όπως κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2021». Στην ίδια δήλωση χαρακτηρίζεται «περίτρανα ψευδής» η δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων».

Οι δηλώσεις Οικονόμου – Σταϊκούρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για… «Tsipronomics» και σημείωσε ότι δικαιούχοι «είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών».

Το πρωί κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε τονίσει ότι «το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, δηλαδή των 95% των νοικοκυριών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ. Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του».

Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες».

Παναγιώτης Δρίβας