• 14 Απριλίου, 2021

Κόντρα Γεραπετρίτη-Ραγκούση για τις μάσκες-“αλεξίπτωτα”: “Δυσανάλογες οι αντιδράσεις” – “Είστε αυτουργοί για τις καταλήψεις”

 Κόντρα Γεραπετρίτη-Ραγκούση για τις μάσκες-“αλεξίπτωτα”: “Δυσανάλογες οι αντιδράσεις” – “Είστε αυτουργοί για τις καταλήψεις”

Μετωπική σύγκρουσησ στη Βουλή για τις μάσκες-“αλεξίπτωτα”, μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Πρόβλεψη-ΣΟΚ Σαρηγιάννη: “Εκτιμάται ότι τον Νοέμβριο τα κρούσματα θα φτάνουν τα 800”

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για το θέμα ο Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι υπάρχει δυσανάλογη αντίδραση, λέγοντας πως η δωρεάν μάσκα «έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα», καθώς η πλειοψηφία των μαθητών προσήλθαν στη τάξη με δική τους μάσκα. Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στους μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις στα σχολεία κάνοντας λόγο για «καταδυνάστευση ταξικού χαρακτήρα» και «επιβολή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία».

Ο κ. Γεραπετρίτης αποποιήθηκε των ευθυνών του για το φιάσκο με τις μάσκες, ισχυριζόμενος ότι η δική του συμβολή περιορίστηκε στην επιτάχυνση του ελέγχου της διαγωνιστικής διαδικασίας και στην έγκαιρη διανομή. Ισχυρίστηκε ακόμη πως μέσα στον Οκτώβριο θα δοθούν οι νέες σωστών διαστάσεων μάσκες, χωρίς επιπλέον κόστος για το δημόσιο.

“Είστε αυτουργοί”

«Είστε πολιτικά και ηθικά αυτουργοί για τις σημερινές καταλήψεις» υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά «μέσο αυτοπροστασίας των μαθητών», επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που αποκαλύπτει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και αμετροέπεια, ενώ ξεκαθάρισε πως το φιάσκο με τις μάσκες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς το χωρίς σχέδιο άνοιγμα των σχολείων και η αύξηση μαθητών ανά τάξη ήταν, μεταξύ άλλων, εκείνα που οδήγησαν στις σημερινές καταλήψεις.