“Κλείδωσε” η ημερομηνία για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

 “Κλείδωσε” η ημερομηνία για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας και οργανωτικά θέματα που έπρεπε να επιλυθούν.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε από την ΚΟΕΣ το διάστημα 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου (γήπεδο του ΤaeKwondo στο Φάληρο) μεταθέτοντας τον προηγούμενο σχεδιασμό κατά δύο περίπου εβδομάδες.

Μετωπική για την ακρίβεια- Αυξάνει την πίεση ο ΣΥΡΙΖΑ-Νέος αιφνιδιασμός από το ΚΙΝΑΛ

Υπό το πρίσμα του σοβαρού ενδεχόμενου το 2022 να είναι έτος εκλογών, o επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται αποφασισμένος να τις κερδίσει και το ζητούμενο ήταν να πάει σ’ ένα συνέδριο που ο ίδιος επιθυμεί να είναι «ενωτικό» αλλά να εμπεριέχει και εκείνες τις αλλαγές που εκτιμά πως είναι προς όφελος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεχωρίζει η πρότασή του για εκλογή του προέδρου του κόμματος αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το συνέδριο.

Στο δρόμο προς το συνέδριο οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα θα συνεχιστούν έως τις 14 Μαρτίου. Τα μέλη θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος τόσο στις συνεδριακές διαδικασίες αλλά και στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Χρήστος Σταθόπουλος