• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΚΕ: Αμεση καταγραφή των ζημιών στην Αιγιαλεία και αποζημίωση των πληγέντων

 ΚΚΕ: Αμεση καταγραφή των ζημιών στην Αιγιαλεία και αποζημίωση των πληγέντων

Την άμεση καταγραφή των ζημιών στην Αιγιαλεία, αποζημίωση των πληγέντων, επίλυση ζητημάτων στέγασης, άμεση αποκατάσταση όλων των υποδομών ζητά το ΚΚΕ για τις περιοχές της Αιγιάλειας που έπληξαν οι φωτιές.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα από το μέτωπο των καταστροφικών πυρκαγιών κλιμάκιο της ΤΕ Αχαΐας του κόμματος με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κεντρικης Επιτροπής.

«Για μια ακόμη φορά φάνηκαν οι μεγάλες ελλείψεις, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης, στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και φυσικού πλούτου.

Ενόψει αυτών των ελλείψεων, αλλά και του επικείμενου καύσωνα, ο λαός της Αχαΐας και συνολικά της χώρας χρειάζεται να παραμένει σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, η λαϊκή περιουσία και ο φυσικός πλούτος της περιοχής», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Ακόμη τονίζει: «Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της στέγασης για όσους έχουν ανάγκη. Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης της περιοχής και όλων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές».