Νέος πολιτικός φορέας πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή για την πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ;- “Βλέπουν” προς το ΚΙΝΑΛ

 Νέος πολιτικός φορέας πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή για την πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ;- “Βλέπουν” προς το ΚΙΝΑΛ

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την ραγδαία φθορά της κυβέρνησης τόσο στο υγειονομικό, όσο και στο κοινωνικό μέτωπο. Οικονομία και ακρίβεια αποτελούν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα για το Μέγαρο Μαξίμου και όλοι γνωρίζουν πως είναι ικανά να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις όπως έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια (φορολογία ακινήτων για την κυβέρνηση Σαμαρά, υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης για την κυβέρνηση Τσίπρα).

Σε συνδυασμό με τις αστοχίες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, η εικόνα της κυβέρνησης διασώζεται στις δημοσκοπήσεις μόνο από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν φαίνεται να αποκτά ρεύμα επιστροφής στην εξουσία, αν και είναι προφανές πως αυξάνει κατάτι την εκλογική επιρροή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, τούτων δοθέντων, το επόμενο διάστημα η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου θα επικεντρωθεί αφενός στην προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνησιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ (το θέμα Πολάκης απέκτησε, ως γνωστό, προτεραιότητα στην κριτική που ασκείται), αφετέρου στην υποτίμηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Το δεύτερο οφείλεται στο ότι γίνεται σαφές και από τις μετρήσεις πως το ΚΙΝΑΛ εισπράττει από τη Ν.Δ με διαρροές κεντρώων ψηφοφόρων.

Στο Μαξίμου θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διεκδικητή του χώρου όπου ηγεμονεύει ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να απομειώσουν τις πιθανότητες ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει γίνει μάλιστα η “ανάγνωση” πως ενώ ο νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ (συνέντευξη στην Εστία), την ίδια ώρα φέρεται αποφασισμένος να μην αποδεχθεί την πρόταση Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση. Η άποψη που επικρατεί είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν και θα επιδιώξει την άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ ως κόμμα της αντιπολίτευσης ακόμα κι αν αυτό απαιτήσει χρόνο.

Οι γνωρίζοντες λένε πως η επιχείρηση να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ίσως και κάποιες κινήσεις που διαμορφώνονται για να απευθυνθούν σε ακροατήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, ένας πρώην υπουργός και ένας πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ο πρώτος αποπέμφθηκε και ο δεύτερος ανεξαρτητοποιήθηκε) βρίσκονται σε συνεννόηση για την συγκρότηση νέα κίνησης που σε δεύτερο χρόνο θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Σεραφείμ Κοτρώτσος