Κικίλιας: Προανήγγειλε ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική

 Κικίλιας: Προανήγγειλε ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα και πιθανώς ένα lockdown τύπου Μαρτίου.

«Εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας υποστηρίζοντας ότι αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολικό lockdown: Αυτός είναι ο λόγος – Δύο εισαγωγές, ένα εξιτήριο – “Πνίγονται” τα νοσοκομεία

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην εν λόγω Περιφέρεια ανέρχεται πλέον στο 70%.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, και εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η δική του εισήγηση θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου. Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική, είπε και σημείωσε πως ο ένας μετά τον δήμο έχουν αυξητική τάση.

Ερωτηθείς για το τι έφταιξε που φτάσαμε στη νέα αυτή αύξηση, σημείωσε «δεν έφταιξε τίποτα, η κινητικότητα είναι προφανές ότι αυξάνει και τη μετάδοση του ιού».

Αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια» που έχει κάνει τόσο η κυβέρνηση όσο και η κοινωνία στον «άνισο πόλεμο» κατά της πανδημίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών. Έχουμε πλέον 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 μονάδες υγείας, σημείωσε πως διαβεβαίωσε πως έρχονται περισσότερα εμβόλια.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως χρειάζεται μία τελευταία προσπάθεια και αξίζει να την κάνουμε όλοι μαζί.

Παναγιώτης Δρίβας