• 22 Ιανουαρίου, 2021

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα “ξεχασμένα” κρούσματα κοροναϊού στην Κοζάνη

 Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα “ξεχασμένα” κρούσματα κοροναϊού στην Κοζάνη

????????????????????????

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, η Εισαγγελία Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος που έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Κοζάνη πρόκειται να καταφτάσει και κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας, για το ίδιο ζήτημα.

O αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση είπε ότι ο ΕΟΔΥ δεν είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή των κρουσμάτων στο σύστημα, αλλά παρά μόνο για την καταγραφή τους. “Ο ΕΟΔΥ δεν είναι… σεφ για να μαγειρεύει τον αριθμό των κρουσμάτων” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρατείνεται το lockdown στις κοινότητες Φλώρινας και Λασιθίου

Συμπλήρωσε ότι η ευθύνη για την ενημέρωση του συστήματος είναι τα εργαστήρια όπου γίνονται τα τεστ και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων για τα τοπικά lockdown δεν λαμβάνεται με αποκλειστικό γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι πολύπλευρη. Αναρωτήθηκε δε τι θα γινόταν αν τελικά αυτά τα κρούσματα που καταγράφονται ετεροχρονισμένα, δεν περνούσαν στο σύστημα.

«Δεν θα μας κατηγορούσατε για απόκρυψη;», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι αυτή η ετεροχρονισμένη καταγραφή είναι υπεύθυνη για ένα άλλο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε ιχνηλάτηση αυτών των κρουσμάτων όταν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει διάδοση του κορονοϊού που θα μπορούσε να είχε περιοριστεί.

Πηγή: kozanimedia.gr – ΑΝΤ1