• 6 Μαΐου, 2021

Καταγγελία: Γυναίκα 61 ετών κατέληξε πέντε μέρες μετά το εμβόλιο – Τι λένε οι γιατροί

 Καταγγελία: Γυναίκα 61 ετών κατέληξε πέντε μέρες μετά το εμβόλιο – Τι λένε οι γιατροί

Αναστάτωση και ανησυχία από τον θάνατο γυναίκας λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες (31/3) και βγήκε στο προσκήνιο πριν από λίγες ώρες, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, με την 61χρονη να έχει εμβολιαστεί 5 μέρες πριν από τον θάνατό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πάντως, σε πρώτη φάση, ο θάνατος δεν φαίνεται να συνδέεται με τον εμβολιασμό της 61χρονης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, η θανούσα είχε υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα στεφανιαία νόσο και διαβήτη, ενώ επιβεβαιώνουν ότι όντως είχε κάνει το εμβόλιο λίγες ημέρες πριν καταλήξει. Ωστόσο, η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση δείχνει έρευνα, απόρροια των παθήσεων που την ταλαιπωρούσαν, ωστόσο, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Οι γιατροί, αποδίδουν τον θάνατό της στα υποκείμενα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πού γίνονται σήμερα (13/4) δωρεάν rapid test

Ο γιος της μιλώντας στο Star είπε ότι η μητέρα του είχε νικήσει τρεις φορές τον καρκίνο και πέθανε από το εμβόλιο. «Είναι κρίμα. Μια χαρά εργαζόταν, πήγαινε στη δουλειά της. Μου έχουν κοπεί τα γόνατα» είπε. Η μητέρα του κατέληξε στις 31 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είχε ακυρώσει ήδη μια φορά καθώς φοβόταν πιθανές παρενέργειες.

«Την ίδια μέρα της πέφτει το οξυγόνο. Την Κυριακή το πρωί ξύπνησε μια χαρά, το βράδυ της έφτασε το οξυγόνο στο 85.8. Τη Δευτέρα σηκώθηκε, πήγε στη δουλειά της. Ξαφνικά την Τετάρτη στις 5 το πρωί με ξυπνάει, είχε δυσφορία. Μιλάγαμε ανά μισή ώρα, μίλησε με τον ογκολόγο της και της είπε καλό είναι να έρθεις στο νοσοκομείο να σε δει ένας πνευμονολόγος για να δούμε τι γίνεται» ανέφερε ο γιος της.

«Εκανε τεστ για κοροναϊό και βγήκε αρνητικό και η ακτινογραφία θώρακα ήταν καθαρή. Με πήρε τηλέφωνο ότι έρχεται σπίτι και μετά από λίγο την κάλεσα εγώ και δεν το σήκωνε. Ήταν στον καναπέ, είχε βάλει το οξυγόνο και είχε σβήσει ήδη» συνέχισε. Σύμφωνα με τον γιο της, η γυναίκα είχε διαγνωστεί με θρομβοφιλία και έπαιρνε αντιπηκτικά φάρμακα. Πριν κάνει το εμβόλιο, είχε ενημερώσει τους γιατρούς της και τον ΕΟΔΥ. «Ο γιατρός που της έκανε το εμβόλιο, έχει κάνει και κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο ογκολόγος της έχει ζητήσει ιστολογική και τοξικολογικές. Έχω και το χαρτί της νεκροψίας, που λέει πως πιθανόν έμφραγμα να είναι η αιτία» κατέληξε ο γιος της θανούσης.

Πηγή: ethnos.gr