• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό πολιτικού – Τι λέει ο Πρ. Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ

 Καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό πολιτικού – Τι λέει ο Πρ. Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ

Εικονικό εμβολιασμό ενός πολιτικού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μπάμπης Κοροξένος. Όπως καταγγέλλει, το πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου σε προγραμματισμένο ραντεβού αλλά την ώρα που θα έπρεπε να εμβολιαστεί, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

«Στις 22 Μαΐου στις 2:15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων.

Από τα λεγόμενά του, που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο της εφημερίδας «Μακεδονία», προκύπτει ζήτημα συμπαιγνίας του Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη. Ο μεν Διοικητής δεν έχει προβεί ακόμη σε απάντηση για το θέμα, ο δε κ. Κοροξένος αναφέρει ότι γνωρίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει εξαιτίας της καταγγελίας του αλλά προτρέπει τις εισαγγελικές αρχές, να παρέμβουν και να ερευνήσουν τα λεγόμενά του: «Περιμένω να με κυνηγήσουν αύριο, αλλά αντί να κυνηγήσουν εμένα, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να κάνει έρευνα στο νοσοκομείο; Έδωσα ημερομηνία και ώρα. Να δει ποιος πέρασε εκείνη την ώρα που είναι πολιτικό πρόσωπο και ποιος γιατρός υπέγραψε αυτόν τον εμβολιασμό και ποια είναι η νοσηλεύτρια που το έκανε» σημείωσε.

Πάντως, για την απόδειξη ή μη των λεγομένων, παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί μπορεί να υποκύψουν σε πιέσεις αλλά προτρέπει τον εμπλεκόμενο πολιτικό να κάνει τεστ αντισωμάτων: «Αν γίνει αυτό, εγώ προκαλώ τον άνθρωπο που ήρθε να κάνει το εμβόλιο, να κάνει τεστ αντισωμάτων…» καταλήγει. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Νοσοκομείου ή του Διοικητή.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με ανάρτηση της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη, λίγη ώρα αργότερα, οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για το περιστατικό. Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, σημειώνει: «Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Τώρα παίρνουν τη μορφή επώνυμης καταγγελίας. Διαψεύδει το Υπουργείο; Μέχρι στιγμής σιγή ασυρμάτου, όπως και από την διοίκηση του Νοσοκομείου…»