• 8 Μαΐου, 2021

Καστρίτση :”Δέχομαι μεγάλη πίεση μετά τις αποκαλύψεις στην Ενόργανη” (vid)

 Καστρίτση :”Δέχομαι μεγάλη πίεση μετά τις αποκαλύψεις στην Ενόργανη” (vid)

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ενόργανη Γυμναστική, Δήμητρα Καστρίτση, σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση στον χώρο της Ενόργανης που ήρθαν στο φως.

Έκτοτε ακολούθησε ένα «τσουνάμι» εξελίξεων, με την υπόθεση να προκαλεί και την εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως επισήμανε η κ. Καστρίτση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «εδώ και δύο 24ωρα δέχομαι πολύ μεγάλες πιέσεις και με προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν όλη αυτήν την κατάσταση να την κρύψουμε κάτω από το χαλί».

«Δέχομαι πίεση από κόσμο που θεωρεί που έχει απογοητευεί με αυτές τις εξελίξεις, γιατί θεωρούν ότι πλήττουμε το άθλημα. Εμείς δεν θέλουμε να πάθει ζημιά το άθλημα, αλλά θέλουμε να μάθει ο κόσμος τι έχουμε τραβήξει».

Η πρώην αθλήτρια της Ενόργανης ανέφερε πως σε «τρυφερή ηλικία είχε υποστεί ξυλοδαρμό και λεκτική βία», επειδή δεν εκτέλεσε σωστά κάποια άσκηση, ενώ «υπήρχαν κάποια σεξουαλικά υπονοούμενα εν ώρα προπόνησης».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η κ. Καστρίτση: «Πίσω από κάποια μετάλλια αθλητών, βρίσκονται πολύ σκληρές καταστάσεις. Δεν είναι δυνατό ένας αθλητής να κάνει εμετό το φαγητό του, ή να καταφεύγει σε άλλες μεθόδους για να μην είναι 200 γραμμάρια επάνω στη ζυγαριά».

Αναφερόμενη σε παλιότερα χρόνια, είπε πως εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ειδικοί, διατροφολόγοι ή ψυχολόγοι, για να είναι δίπλα στα παιδιά και να αντιμετωπιστούν καταστάσεις. «Έχω ζήσει κι εγώ τέτοιες καταστάσεις και έχω δει και χειρότερες σε συναθλητές μου».