• 4 Αυγούστου, 2021

Kαστελόριζο: Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν πλωτό του Λιμενικού – Έριξε πυρά το ελληνικό σκάφος

 Kαστελόριζο: Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν πλωτό του Λιμενικού – Έριξε πυρά το ελληνικό σκάφος

Ένα σοβαρό επεισόδιο έγινε ανοιχτά του Καστελόριζου με πρωταγωνιστές δυο Τούρκους 31 και 25 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται να απολογηθούν καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η rodiaki ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυκτα την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 όταν το πλωτό σκάφο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ταχύπλοο σκάφος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από το Καστελλόριζο.

Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο πλωτό σκάφος κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβάτες του ταχύπλοου να σταματήσουν όμως εκείνοι αγνόησαν τις εντολές. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια κινήθηκε επικίνδυνα και αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος!

Αυτοκτονία Δογιάκη: Τα ερωτήματα που θέτει ο αδελφός του και οι πληροφορίες για τις σχέσεις με τον δολοφόνο της Καρολάιν

Τότε οι λιμενικοί έριξαν βολές σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες Τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.
Οι δύο αλλοδαποί που επίσης δεν φέρουν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και χθες το μεσημέρι προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.
Οι δύο Τούρκοι κρατούνται προκειμένου αύριο να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου για τα όσα τους καταλογίζονται.