• 15 Απριλίου, 2021

Καρέ – καρέ: Πώς βρέθηκε η ομάδα “Δράση” στον πυρήνα των επεισοδίων; Γιατί και από ποιον δόθηκε εντολή; Τι λένε πηγές της ΕΛΑΣ (vid)

 Καρέ – καρέ: Πώς βρέθηκε η ομάδα “Δράση” στον πυρήνα των επεισοδίων; Γιατί και από ποιον δόθηκε εντολή; Τι λένε πηγές της ΕΛΑΣ (vid)

Την ώρα που ήταν στο ζενίθ τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τους ταραξίες – χούλιγκαν να εκτοξεύουν δεκάδες μολότοφ ξαφνικά οι ένστολοι της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», βρέθηκε στον πυρήνα των ταραχών.

Το ερώτημα για το πώς βρέθηκαν εκεί και το ποιος έδωσε την εντολή, προς το παρόν μένει αναπάντητο, αν και αυτό καθ’ αυτό το γεγονός προκαλεί προβληματισμό και αντιδράσεις τόσο για τον σκοπό της διαταγής όσο και μεταξύ των αστυνομικών καθώς κινδύνεψε ένας αστυνομικός.

Στο συγκεκριμένο σημείο, στη διασταύρωση Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, ήταν συγκεντρωμένος ο πυρήνας των ταραξιών. Την εικόνα αυτή είχε και το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από τα drones που μετέδιδαν εικόνα realtime, όπως φάνηκε και από το οπτικό υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ενώ αυτός ο όγκος των ταραξιών, που υπολογίζονται στα 400 άτομα, έχει απομονωθεί από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης, ξαφνικά εμφανίζεται η ομάδα της ΔΡΑΣΗ να κατεβαίνει την Αγίας Φωτεινής, μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων.

Οι άνδρες ομάδας συνειδητοποιούν τον κίνδυνο και αρχίζουν να εκτοξεύουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να προλάβουν να ξεφύγουν προς τη λεωφόρο Συγγρού. Όταν όμως το τελευταίο «παπάκι» περνά την Πλαστήρα, είναι εμφανές ότι εγκλωβίζονται και ο κόβουν ταχύτητα. Τότε κάποιος από τους ταραξίες αρπάζει τον συνοδηγό και τον πετάει στο έδαφος.

Τα ερωτήματα ζητούν επιτακτικώς απαντήσεις καθώς πηγές από την ΕΛ.ΑΣ θεωρούν καθοριστική την εντολή μετακίνησης της ομάδας αυτής της ΔΡΑΣΗΣ μέσα από τον πυρήνα των επεισοδίων, αφού ήταν αδύνατο να αντιδράσουν σε περίπτωση επίθεσης, όπως και αποδείχθηκε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε όλη τη γύρω περιοχή υπήρχαν αναπτυγμένες πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενισχυμένες μάλιστα, με 20 αστυνομικούς η κάθε μία, που θα μπορούσαν με ευκολία να διαλύσουν και να καταδιώξουν τους συγκεντρωμένους που προκαλούσαν τις συγκρούσεις.

Σε αυτή την τοποθέτηση συνηγορούν και οι τελευταίες εικόνες από τα βίντεο που έχουν καταγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ, που δείχνουν τους επιτιθέμενους να υποχωρούν κα να διαλύονται μόλις εμφανίστηκε η πρώτη διμοιρία που ουσιαστικά έσωσε τον αιμόφυρτο και αναίσθητο αστυφύλακα.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΆ ΤΟ 2΄30”