• 20 Οκτωβρίου, 2020

Καμπαγιάννης: “Το χθεσινό με τον Λαγό είχε να κάνει με το ποιος θα είναι αρχηγός στη φυλακή” (vid)

 Καμπαγιάννης: “Το χθεσινό με τον Λαγό είχε να κάνει με το ποιος θα είναι αρχηγός στη φυλακή” (vid)

Για την εξέλιξη στην δίκη της “Χρυσής Αυγής” μίλησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τη Χρυσή Αυγή: Ισόβια για Ρουπακιά – 13 χρόνια για την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

«Το χθεσινό (για το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γ.Λαγό) είχε να κάνει με το ποιος θα είναι αρχηγός στη φυλακή», σημείωσε ο νομικός.

Εκτίμησε ότι το αίτημα εξαίρεσης δεν είχε να κάνει με τη διαδικασία της δίκης και επιχειρηματολογώντας τόνισε ότι αφενός δεν υποστηρίχθηκε από κανέναν άλλον από τους κατηγορούμενους, αφετέρου δεν η έδρα δεν στέρησε ποτέ κατά τη διάρκεια των 5,5 ετών τα δικαιώματα των κατηγορούμενων.

«Αν δε δοθεί αναστέλλουσα ισχύ, ανοίγει ο δρόμος για εντάλματα σύλληψης και θα τους δούμε να μπαίνουν στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπαγιάννης.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το θα έχουν οι καταδικασθέντες δικαίωμα του εκλέγεσθαι τόνισε ότι για να το στερηθούν το μόνο που χρειάζεται είναι «αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη βγήκαν οι προτάσεις της εισαγγελέως για τις ποινές.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.