• 25 Ιουνίου, 2021

Κάλυμνος: Ιδιώτες προσφέρουν δωρεάν φιάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο

 Κάλυμνος: Ιδιώτες προσφέρουν δωρεάν φιάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μεγάλο και συγκινητικό το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από αρκετούς ιδιώτες να προσφέρουν δωρεάν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες της Μονάδας covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Να σημειώσουμε  ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και καθημερινά απαιτούνται 18-25 φιάλες οξυγόνου για τους νοσηλευομένους στη  Μονάδας covid-19 του Νοσοκομείου. .

Το υφιστάμενο σύστημα παραγωγής οξυγόνου που έχει εγκατασταθεί με δαπάνη του μεγάλου ευεργέτη Γιάννη Χαλίκου χρησιμοποιείται για την κάλυψη χειρουργείων και υπολοίπων τμημάτων του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης στο Νοσοκομείο Καλύμνου μίας μονάδας παραγωγής οξυγόνου, δυνατότητας 20 κυβικών/ώρα αξίας 118.900 ευρώ για την κάλυψη των έκτακτων και αυξανόμενων αναγκών δημόσιας υγείας από τη διάδοση covid-19  .

Μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης και λειτουργίας της νέας μονάδας θα χρησιμοποιούνται φορητές φιάλες οξυγόνου και όπως προαναφέραμε για την προμήθεια του έχουν προσφερθεί αρκετοί ιδιώτες για να καλύψουν τη δαπάνη.