• 27 Ιανουαρίου, 2022

Ισραήλ: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό ώστε να αποφευχθεί το lockdown

 Ισραήλ: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό ώστε να αποφευχθεί το lockdown

Στο τραπέζι βάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Ισραήλ ο καθηγητής Σάλμαν Ζάκρα με δηλώσεις του και φέρνει ως παράδειγμα προς αποφυγή  το lockdown στην Αυστρία.

«Νομίζω –είπε-  ότι το lockdown που έγινε στην Αυστρία μόνο για τους ανεμβολίαστους δεν ήταν σωστή απόφαση και είχε απρόβλεπτες συνέπειες » όταν ρωτήθηκε σχετικά και πρόσθεσε: «Όλες οι εναλλακτικές πρέπει να εξεταστούν ακόμη και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Ο Ζάρκα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει καμία μελέτη για τις συνταγματικότητα του μέτρου, αλλά το θέμα πρέπει να τεθεί λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

Λινού: Άλλο κίνητρα και άλλο παρέμβαση στο σώμα του ανθρώπου

Pfizer και μετάλλαξη Ομικρον

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού ή έχουν και την τρίτη δόση προστατεύονται και από τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Nitzan Horowitz, σύμφωνα με την Jerusalem Post. 

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Όμικρον, αλλά υπάρχει ήδη περιθώριο αισιοδοξίας και υπάρχουν αρχικές ενδείξεις ότι όσοι εμβολιάζονται είτε με τις δύο δόσεις είτε με την αναμνηστική θα είναι επίσης προστατευμένοθ από αυτή την παραλλαγή», είπε ο Horowitz κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην Beersheba. 

«Το εμβόλιο είναι πραγματικά κρίσιμο αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε και τόνισε ότι όποιος εκτεθεί στην παραλλαγή χωρίς να έχει εμβολιαστεί, θα θέσει τον εαυτό του σε περιττό κίνδυνο.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν 2,4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι το υπουργείο δε διαθέτει ακόμη τα στοιχεία που δημοσίευσε το Channel 12.

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Δρ Σάρον Αλρόι-Πρέις είπε ότι τα πρώτα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να κοινοποιηθούν στο Ισραήλ από τη Νότια Αφρική την Τρίτη. 

Πηγή: Jerusalem Post