• 16 Μαΐου, 2021

“Ισχύει από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής”

 “Ισχύει από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής”

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε και επίσημα τις ημερομηνίες για την επαναλειτουργία όλων των σχολείων, τις προαγωγικές εξετάσεις, την παράταση του σχολικού έτους για όλες τις βαθμίδες καθώς και των θεμάτων, που άπτονται των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων «κλείδωσε» για τις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά στην παράταση του σχολικού έτους ορίσθηκαν τα εξής:

  • 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια
  • 25 Ιουνίου για Δημοτικά σχολεία

Παράλληλα, οι πανελλαδικές εξετάσεις, προγραμματίστηκαν να διεξαχθούν στις 14 και 15 Ιουνίου για γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, αντίστοιχα. Όσον αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος, δεν θα διεξαχθούν, λύση η οποία επιλέχτηκε και πέρσι, προκειμένου οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο με περισσότερα δια ζώσης μαθήματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί ούτε και φέτος το σύστημα της επιλογής θεμάτων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί για φέτος για τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Μαΐου, και τα self test θα είναι υποχρεωτικά για όλους από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Για τα φροντιστήρια δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση από τους ειδικούς, όπως και για το θέμα με τις πρακτικές ασκήσεις στα πανεπιστήμια.

Οσον αφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παρά τις εκκλήσεις να μην εφαρμοστεί από φέτος λόγω της καραντίνας και της υγειονομικής κρίσης η υπουργός δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί για να μη «υπάρχουν λάθος μηνύματα προς του νέους που εισάγονται στα ΑΕΙ με χαμηλές βαθμολογίες και άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα, για να μη κοροϊδεύουμε τους Ελληνες πολίτες που πληρώνουν για τους φοιτητές».