• 28 Ιουλίου, 2021

Ινδονησία: Αριθμό-ρεκόρ 47.000 κρουσμάτων

 Ινδονησία: Αριθμό-ρεκόρ 47.000  κρουσμάτων

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση-ρεκόρ στα κρούσματα κοροναϊού, ενώ οι αρχές παρουσίασαν τα σχέδια να παραγγείλουν υγρό οξυγόνο καθώς και δεκάδες χιλιάδες συμπυκνωτές από το εξωτερικό για τη φροντίδα ασθενών από την αναπνευστική νόσο.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφική νέα έξαρση του κοροναϊού που τροφοδοτήθηκε από το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα που έχει οδηγήσει τμήματα του συστήματος υγείας στα όριά τους.

Η ομάδα δράσης για την COVID-19 ανακοίνωσε 47.899 νέα κρούσματα, το έκτο ημερήσιο ρεκόρ τις τελευταίες 10 ημέρες και περίπου επταπλάσια σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, με τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν τώρα τα 2,6 εκατ.

Ανακοίνωσε επίσης 864 νέους θανάτους σήμερα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τις 68.000.

Με τα νοσοκομεία να είναι υπερπλήρη σε κάποιες περιοχές της πυκνοκατοικημένης νήσου Ιάβας, η ζήτηση για ιατρικό οξυγόνο έχει ξεπεράσει την παραγωγική ικανότητα των μόλις άνω των 1.700 τόνων την ημέρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν. «Αυτό που συνέβη ήταν μια σημαντική αύξηση. Αυτό που ήταν 400 τόνοι, τώρα είναι 2.000 τόνοι», δήλωσε ο Μπούντι σε ακρόαση στο Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος είπε ότι εννέα επαρχίες είχαν αναφέρει ποσοστό πληρότητας νοσοκομειακών κλινών πάνω από 80%, συμπεριλαμβανομένης της Τζακάρτας και της Δυτικής Ιάβας.

Με πολλούς Ινδονήσιους να μην μπορούν να εξασφαλίσουν νοσοκομειακές κλίνες, η ανεξάρτητη οργάνωση συλλογής δεδομένων Lapor COVID-19 είπε ότι 453 άνθρωποι πέθαναν λόγω του κορονοϊού σε αυτοαπομόνωση από τον Ιούνιο.